Image

Εύη Ξυλαγκουρέλη
Διαιτολόγος | Διατροφολόγος Θεσσαλονίκη

Εύη Ξυλαγκουρέλη

Μέλος της Ένωσης Διαιτολόγων Διατροφολόγων Ελλάδος

Ονομάζομαι Ευη Ξυλαγκουρέλη γεννήθηκα στη Θεσσαλονίκη και είμαι πτυχιούχος Διαιτολόγος Διατροφολόγος.

Ο ρόλος των τροφίμων στον οργανισμό και η σωστή φροντίδα του σώματος  αποτέλεσαν από νεαρή ηλικία σημείο ενδιαφέροντος για μένα. Ακολουθώντας τη  κλίση μου αυτή φοίτησα στο τμήμα Διατροφής και Διαιτολογίας του Τεχνολογικού  Εκπαιδευτικού Ιδρύματος Θεσσαλονίκης, ολοκληρώνοντας τις σπουδές μου το 2012.

Η ανάγκη παροχής ουσιαστικής βοήθειας οδήγησε στην αναζήτηση της  συναισθηματικής σύνδεσης μεταξύ ατόμου και φαγητού. Αρωγός στη πορεία  αυτή υπήρξε η συμμέτοχή στην εκπαίδευση  ¨Master Practitioner in Eating  Disorders and Obesity¨. Οι γνώσεις αυτές αποτέλεσαν υπόβαθρο για τη  ψυχολογική προσέγγιση του κάθε περιστατικού.

Στα επόμενα χρόνια, παρακολουθώντας το σεμινάριο ¨Peak Performance¨ για την  αθλητική διατροφή,  μου δόθηκε η δυνατότητα να αναλάβω την παρακολούθηση  αθλητών από την εφηβική ομάδα ποδοσφαίρου του ΠΑΟΚ.
Η επιθυμία για συνεχή επιμόρφωση, προσωπική και επαγγελματική εξέλιξη με ωθεί  στη παρακολούθηση συνεδρίων και σεμιναρίων. 

Σημαντικές αναφορές:
- Πανελλήνιο συνέδριο κλινικής Διατροφής και Μεταβολισμού  

- Συνέδριο της Διαβητολογικής Εταιρείας Βορείου Ελλάδος  

- Συνέδριο ¨Non Metabolic Comorbidities of Obesity¨  

- Σεμινάριο Μητρικού Θηλασμού  

- Σεμινάριο Διαχείρισης Νεφροπαθών Ασθενών  

- Σεμινάριο Διατροφικών παρεμβάσεων στα νοσήματα του εντέρου

Εκπόνηση τακτικών εκπαιδευτικών παρουσιάσεων σε νηπιαγωγεία και δημοτικά με  στόχο  την ενημέρωση γονεών και παιδιών για την ισορροπημένη διατροφή.
Image
Διατηρώ το γραφείο μου στο Ωραιόκαστρο Θεσσαλονίκης και είμαι εξωτερικός συνεργάτης σε πολυιατρείο στο κέντρο της Θεσσαλονίκης.
Image
Image
Image

Στοιχεία Επικοινωνίας

Τρικάλων 6, Ωραιόκαστρο
Κωνσταντίνου Καραμανλή 145
2313076164 | 6973039172
xilaevi_diet@outlook.com
Image
Image
Η ανάγκη να βοηθήσω ουσιαστικά τον άνθρωπο με ώθησε να αναζητήσω τη ψυχολογική προσέγγιση των περιστατικών και τη συναισθηματική σύνδεση μεταξύ του ατόμου και του φαγητού.